Kiss Annamária

MY LITTLE WALHALLA

KISSÉ KÍNOS

2014. február 05. - Kissancsa

bolgar_gyorgy.JPGBudai nagypolgári lakásban közéleti szalon. Kilátás a közeli templomra, a falakon a hét stáció megfestett képei. Rengeteg ismert személyiség és nagy létszámú személyzet tolong. Visszarepültünk az időben száz évet, akaratlanul is vonulok a hosszú szobákon át, mintha uszályos ruhát húznék magam után, pedig csak a kis feketémben vagyok. Futólag mindenkire rámosolygok, azok is vissza, akár ha ismernénk egymást. Ez itt így szokás. 

Ismerős arcot fedezek fel a tömegben, lelkesen utat török abba az irányba. Bolgár György rádiós műsorvezetővel köszönünk egymásnak. Kedves, úriemberesen túlzó bókjai után megkérdezem, hogy van. Hát nem túl jól, válaszolja, és szeméből szokatlanul kihuny a vidámság. Nemrég halt meg egyik családtagja egy egyszerű sportsérülés szövődményében. A szörnyűségre nehéz mit mondani a részvétnyilvánításon kívül, de magától is folytatja. Senki nem tehet róla, sajnálatos balszerencse. Az elején minden jól ment a műtéttel, a Sportkórház jó munkát végzett, élén a sebészeti osztály főorvosával. Erre izgatottan közbevágok, hogy nahát, én is hozzá jártam, amikor még a kórházzal szomszédos TF-en sportoltam, ugyanis kétszer eltört a lábam edzésen, mindegyik alkalommal karban vittek át. Tényleg szuper doki. És csak ekkor kapok észbe, hogy a ki tudja miért, hirtelen rám tört oktondi szócséplésnek és a régi emlékek felidézgetésének egyáltalán nem most van itt az ideje. Azonnal váltani akarok, elnézést kérve az illetlen megnyilvánulásért, de abban a pillanatban egy csoport politikus elragadja mellőlem, én meg ottmaradok lesújtva és szomorúan.

Sajnos nem tudtam bocsánatot kérni és őszintén megmondani, hogy amíg nem velünk történnek a tragédiák, addig olyan nagyon nehéz belegondolni is.

A bejegyzés trackback címe:

https://mylittlewalhalla.blog.hu/api/trackback/id/tr865798503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gunfight · http://topcomment.blog.hu 2014.02.13. 14:45:04

na ja, hát ez tényleg nagyon otromba volt, kis empátiát kéne fejleszteni, akkor kevesebb lenne a bűntudat meg a zizi...